About

IMG_20180526_181518.jpg
 

Hola, buongiorno! Ik ben Mylena, 27 jaar oud en al 10 jaar gelukkig samen met mijn vriend! Zoals mijn naam het misschien al verraadt, ben ik van zuiderse afkomst. Van mijn mama kreeg ik Spaans bloed en van mijn papa Italiaanse genen. Een vurige combinatie, believe me. Eten was en is nog steeds een feest bij ons. Als de pan op tafel komt, ben je maar beter bij de eersten aangezien de laatste niets meer zal hebben. Dit zorgt keer op keer voor hilariteit! Wanneer mijn vriend voor de eerste keer kwam eten, heb ik hem hier goed op voorbereid. Geen schaamte, niet ‘beleefd’ wachten tot de laatste aan tafel zit en vooral snel zijn! Zo gaat het nu eenmaal bij ons en I love it.

Ik groeide samen met mijn broer op in het Italiaans restaurant van mijn familie. Koken en lekker eten zit echt in mijn bloed. Van kinds af stond ik al mee in de potten te roeren met mama of maakte ik pizza’s met papa. Later stonden mijn broer en ik elke zaterdag mee in de zaak, van opdienen tot lasagnes maken.

In 2012 studeerde ik af als vroedvrouw en begon meteen te werken in de operatiezaal. Ik assisteerde eerst bij gynaecologische ingrepen en nadien bij openhartoperaties. Dit vond ik echt zeer boeiend en ik deed mijn job heel graag. Toch bleef de goesting groot om zelfstandige te worden net zoals mijn ouders. Na bijna drie jaar zei ik het ziekenhuis vaarwel en startte ik als zelfstandige verpleegkundige. Dit kan ik perfect combineren met mijn passie voor voeding. Ik volgde een opleiding tot orthomoleculair voedingstherapeut en nadien deed ik nog een postgraduaat menopauzeconsulente. In 2017 behaalde ik ook het certificaat 'plant based nutrition' aan de e-Cornell University. Thuis verdiep ik me verder in voeding door documentaires te kijken en vooral eindeloos veel boeken te lezen, dit tot ergernis van mijn vriend aangezien het huis er mee vol ligt!

Voor zover ik mij kan herinneren ben ik al geboeid door voeding. Ik ben nooit echt dik geweest, maar zeker ook niet mager. Aangezien ik niet gezegend ben met het ‘all you can eat’ gen, heb ik dus altijd moeten opletten. Ik at voor verschillende jaren koolhydraatarm en rijk aan vetten, waarvoor ik mijn liefde voor zuiders eten op moest geven. Deze levensstijl maakte mij absoluut niet gelukkig, noch gezonder. Maar toen dacht ik dat dit de beste levensstijl was. Toen ik bij mijn laatste bloedcontrole werd geconfronteerd met een te hoge cholesterol, zette mij dit aan het denken. Hierdoor besloot ik in 2017 om voor een plantbased lifestyle te kiezen. Na een intense zoektocht van zes jaar vond ik mijn ideale 'voedingspatroon'. Thuis kook ik 100% plantaardig en tover ik elke dag wel iets leuks of tafel. Mijn vriend en ik ervaren duidelijk meer energie wat zeer belangrijk voor ons is. Verder is mijn stoelgang eindelijk regelmatig en is mijn cholesterol slechts op drie maanden tijd meer dan perfect!

Sporten is voor mij altijd een opgave geweest omdat ik nooit een sport heb gevonden die ik echt graag deed. Wat ik te weten ben gekomen, is dat ik niet alleen kan sporten. Ik moet gewoon een sportmaatje hebben! Mijn echte passie vond ik in crossfit. Samen met mijn vriend doe ik deze sport twee à drie keer per week en dit is voor ons de perfecte uitlaatklep. Verder ga ik nu ook wekelijks met Laura naar de fitness of lopen we buiten bij mooi weer. Heerlijk om samen een passie te delen over voeding en sport!

Ondanks het feit dat ik thuis zeer bewust kies voor plantaardige voeding, gebeurt het zeker ook dat ik mij stort op (enkele) repen chocolade of een (enkele) zakje(s) chips. Wat belangrijk is, is dat dit bij enkele uitzonderingen blijft en geen gewoonte wordt. Als ik echter niet zelf kan kiezen wat ik eet (bijvoorbeeld op restaurant of bij familie), houd ik het wel steeds op 'vegetarisch’. Ik probeer altijd de beste keuzes te maken, maar zondigen hoort er zeker bij! Nobody is perfect.


 

 

Hi, ik ben Laura! 29 jaar, mama van twee kindjes en leerkracht van beroep. Toen ik enkele jaren geleden ontdekte dat ik glutenintolerant was, ging er niet alleen een heel nieuwe wereld voor me open op het gebied van koken, maar ik ontdekte ook echt waar mijn passie lag: in voeding! Na mijn opleiding Journalistiek bleef ik graag schrijven en met mijn glutenvrije levensstijl kon ik hierover bloggen en hield ik receptjes bij die ik dan deelde met mijn volgers. Van het ene idee kwam het andere en zo groeide de wens voor een eigen boek. Ik kwam bij Lannoo terecht en samen met hen maakte ik het kookboek ‘Gelukkig glutenvrij’ met 45 gemakkelijke en gezonde recepten. Ik had vaak gedacht dat dit onmogelijk was, maar toch was mijn droom werkelijkheid geworden. Na jaren van ongemak was ik niet alleen super gelukkig met mijn nieuwe eetwijze, ik had er ook nog eens een nieuwe hobby bij.

Maar bij mijn tweede zwangerschap vorige zomer merkte ik dat ik vaker moe was en terug last had van dat opgeblazen gevoel. Ik dacht dat het door de hormonen kwam, maar ik begon toch te zoeken naar mogelijke redenen voor die energiedipjes. Met Mylena praat ik vaak over gezond eten en omdat zij een studie volgde over plantaardige voeding en zelf zo was beginnen eten, dacht ik dieper na over mijn voedingspatroon. Ze had meer energie en de positieve effecten ervan op haar lichaam waren enorm. Ik at wel veel groenten, maar ook bergen kaas en met zwanger te zijn ook véél melkchocolade. Ik besloot mijn grote liefde dus vaarwel te zeggen en na een half jaar bijna volledig plantaardig te eten voel ik me energieker dan ooit.

Aanpassen was het niet echt, want na een maand was ik het eigenlijk al helemaal gewoon. Nu moet ik wel zeggen dat ik al vegetariër ben sinds mijn achtste, dus misschien dat de stap voor carnivoren wel iets moeilijker is. Hoe dan ook zou je deze levensstijl zeker een kans moeten geven. Je denkt niet alleen aan je medemens, maar vooral ook aan het milieu en het welzijn van dieren. Onze planeet moet nog een eeuwigheid mee en ik wil mijn steentje absoluut bijdragen zodat er ook nog wat is voor de kinderen van mijn kinderen en de kinderen van hun kinderen. We prediken niet dat je volledig vegan door het leven moet gaan, want bij ons gaat er ook wel eens een snoepje of pakje friet naar binnen. Maar als je al bewuster begint na te denken over hoe onze voedingsindustrie in elkaar zit en als je meer groenten in je bord legt en voor pure voeding kiest (en bewerkte producten links laat liggen), dan ben je al een hele stap op weg.

Tot slot nog een leuk weetje: bij de zwangerschap van mijn zoontje kwam ik twintig kilo bij, bij die van mijn dochtertje slechts de helft! Bovendien heb ik (denk ik toch) recht van spreken als ik meen veel energie te hebben: een tweede boek schrijven, verhuizen in de laatste maand van mijn zwangerschap, vier verschillende vakken geven op school, fitnessen tot twee maanden voor de bevalling en mama van (nu) twee kids. Kortom: met een plantbased lifestyle kun je de wereld aan en je voelt je gewoon goed. Je hebt meer energie, je leeft gezonder, het risico op hart- en vaatziekten daalt, je bent goed voor de dieren en het milieu. Dat alles maakt van jou een beter mens. Ontdek het gauw zelf op onze site en via ons boek!