Rabarber jam

Rabarber jam

Hi foodies! 

Deze week kreeg ik een hele zak rabarber cadeau. Ik weet nog dat we vroeger als kind de lange stengels in de suikerpot staken. Pure nostalgie! Ondertussen proberen we zo weinig mogelijk geraffineerde suiker te eten. Wat kan je dan wel doen met zo een zak rabarber? Confituur maken! En, echt waar, het is ontzettend gemakkelijk!

Ingrediënten (voor 1 middelgrote weckpot):

- 350g rabarber (gewogen zonder schil)
- 250g gedroogd fruit (hier gebruikten we abrikozen)
- 1 zakje agaragar poeder (2gr)
- 125ml water

Bereiding:
Verwijder de schil van rabarber. Snij deze in fijne schijfjes en doe alles in een pan op een zacht vuurtje. Doe de gedroogde abrikozen in de blender samen met 125ml water en mix tot een glad geheel. Voeg de massa bij in de pan met de stukjes rabarber in. Laat een 15 à 20 minuten stoven. Ik heb niet graag stukjes en mix daarom de massa nog eens door met een staafmixer.

Los een zakje agaragar op in kokend water en roer goed door (want dit klontert snel!). Je krijgt een dikkere vloeistof die je bij je confituur giet. Meng goed onder elkaar en giet over in de weckpot. Laat gedurende enige tijd opstijven in de koelkast.

KLAAR!

Tip: Deze confituur blijft zeker een week goed in de koeling (als die zolang meegaat) ;-) 

#TGFB 

 

Green Pasta Pesto

Green Pasta Pesto

Low carb, keto of paleo?

Low carb, keto of paleo?