HOTSPOT - Londen

HOTSPOT - Londen

Hé lieve volgers!

Zoals jullie konden zien op Instagram zijn we het voorbije weekend in Londen geweest. Oh my! Wat bruist deze stad! Een stad waar je op elke hoek wel plant-based food vindt! Plant-based is 'hot' en dat merk je, zeker in Londen! Van de grote ketens tot de kleinere zelfstandigen: overal wordt the vegan option aangeboden! Geweldig!

En wat er precies te beleven viel? Dat lees je uiteraard op The Green Food Bible!

We kwamen donderdagmiddag aan en moesten zaterdag weer vertrekken. Maar toch kan je op zulke korte tijd enorm veel van de stad zien en beleven! Altijd de moeite dus om een weekendje naar deze topstad af te zakken. 

In Londen heb je de 'tube', een ondergrondse metro die je doorheen heel de stad brengt in 'no time'. Heel gemakkelijk! Toch besloten wij veel te voet te doen. Op die manier zie je meer van de stad (want onder de grond is maar onder de grond), je komt in de buitenlucht en je komt binnen de kortste keren aan maar liefst 10.000 stappen, wat zeg ik? 27.000 stappen!!!!

Als we aankwamen, wilden we uiteraard meteen eten. We stopten bij Deliciously Ella. Hier kan je terecht voor een heerlijk ontbijt of gezonde lunch. Je kan ook alles meenemen (in kartonnen bakjes, awesome!). Wij konden binnen eten, maar het aantal plaatsen is beperkt. Er staat een mooie grote tafel. Leuk, iedereen naast elkaar en niet allemaal aso aan een tafeltje voor 2. Wij hadden de cauliflower dahl en de butternut squash tajine als lunch en het was super lekker! We besloten om samen nog een salade te bestellen. Deze kan je zelf samenstellen aan de verstoog! De prijzen zijn voor Londense normen dik oké. Voor een maaltijd betaal je net geen 10 pond. Alle drank wordt ook in glazen flesjes verkocht, wat wij persoonlijk een enorm pluspunt vinden (#noplastic) en verder kon je hier ook van heerlijke dessertjes genieten.

Nadien brachten we een kort bezoekje aan enkele van de prachtige bezienswaardigheden in de stad. Onze route vind je hier en hier.

's Avonds aten we in een heel klein Aziatisch restaurantje waarvan ik de naam vergat, oeps! Er stond een serieuze rij buiten te wachten dus dit moest wel lekker zijn. Op voorhand hadden we ook niet echt gecheckt of er vegan opties waren. Maar zoals jullie weten, eten wij plant-based wat inhoudt dat wij meestal plantaardig eten maar soms, als de situatie zich voordoet, kiezen voor vis of kaas. Dit kan je helemaal voor jezelf invullen natuurlijk! Het was ook echt lekker! Ik at een gigantische sushiroll met kimchi (gefermenteerde kool en groenten, lichtjes pikant) en kon dus gewoon lekker plantaardig eten.

Vrijdagochtend aten we bij 26 grains. Een mega toffe bar op het gezellige Neal's yard. Je kan hier terecht voor havermout, lekkere koffies en toast. Ook hier zijn vegan gerechtjes een optie! Ik at een lekkere toast met avocado en dronk een matcha latte!  

We liepen verder naar Borough Market, een geweldig (overdekte) markt waar je gewoon als Londenaar wekelijks je boodschappen kan doen! Het is er gezellig vertoeven en je kan er in de drukte langs alle standjes wandelen en proeven van de meest verse bereidingen! Als je de markt verder door loopt, vind je een volgend marktje met alleen maar foodtrucks. Hier scoor je ook de lekkerste streetfood! Van vegan hamburgers tot regular hot dogs: iedereen kan zijn smaakpapillen hier laten verwennen! Wij namen een wrap met falafel en een Indisch gerecht. Aan deze stand kon je maar liefst drie vegan gerechtjes kiezen voor acht pond.

Na Borough Market slenterden we de winkelstraten door. In Oxford Street vind je uiteraard de grootste winkelketens, maar in London is zoveel meer te ontdekken dan alleen de grote winkelstraten! Wanneer je even wilt ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en genieten van onder andere de gekende mooie gekleurde huisjes moet je naar Notting Hill gaan, jullie allemaal wel bekend van de gelijknamige film. Wat een verschil, je kunt hier echt volledig relaxen! Heerlijk om gewoon door de straten te wandelen!

Zaterdagochtend aten we de lekkerste pancakes e-veeeeer bij Where the pancakes are, een gezellige bar waar je zowel vegan als niet-vegan gerechten kunt bestellen! De pancakes waren niet alleen lekker, het bord zag er ook prachtig uit! Hierna gingen we terug naar ons hotel om alles in te pakken. Nadien lunchten we nog bij The real Greek. Hier serveren ze mezze als geen ander! Het leuke was dat je een heel vegan menu had om uit te kiezen! Alles komt ook in aparte bordjes, super gezellig dus om te delen met elkaar. You know it: sharing is caring ;)!

Onze trip eindigde helaas al na enkele daagjes, maar we hebben echt geluk gehad met het weer! Twee dagen vol stralende zon, de weergoden waren ons dus goed gezind! Over het algemeen vonden we Londen ook niet duur om uit te gaan eten. Met z'n tweetjes kost je tussen de 20 en 70 pond (naargelang je voor- en of hoofdgerecht neemt). De hotels zijn daarentegen wel duur, maar als je goed zoekt en goed je tripje voorbereidt, vind je echt wel iets leuks tegen een betaalbare prijs.

Hopelijk kunnen jullie onze tips goed gebruiken en genieten jullie evenveel van Londen als wij!

PS: Google maps was onze beste vriend! ;-). 

Cheers!
#TGFB

 

Courgetti and we're happy!

Courgetti and we're happy!

Pancake lovers!

Pancake lovers!