The word is out! We are writing a book!

The word is out! We are writing a book!

Hé iedereen,

We hebben de voorbije dagen af en toe al een kleine hint laten vallen... Had je het al opgemerkt?

Indeed, wij gaan een boek uitbrengen! En niet zomaar een boek. Het idee kwam er ergens in oktober 2017. Wij gingen samen naar de Delhaize om een lekker plantbased dinner te koken. Een gewoon gesprek liep uit op het schrijven van een mailtje naar uitgeverij Lannoo met ons idee. We wisten totaal niet wat we mochten verwachten en waren dus mega nerveus de dagen die volgden.

We kregen al snel reactie dat ze het een mooi idee vonden en de contactpersoon bij de uitgeverij wilde een gesprek met ons! OMG... Een gesprek met Lannoo! Dit vonden we al ongelooflijk! We reden samen naar een leuke bar ergens in het Gentse. Eens ter plaatse begonnen de zenuwen toch wel een beetje boven te komen. We hadden alles super goed voorbereid met een mooie presentatie en veel beeldmateriaal om ons idee tot leven te brengen! 

Het gesprek verliep naar ons gevoel enorm goed en dit werd bevestigd enkele dagen later met een 'GO'. We zijn als twee sneltreinen beginnen schrijven, koken, proeven om alles op tijd klaar te krijgen. Oh en even vermelden, Laura was hoogzwanger! Wat we gerealiseerd hebben op zulke korte tijd, daar mogen we trots op zijn! We zijn zo'n goed team en vullen elkaar perfect aan op alle vlakken!

De eerste shoots van de recepten waren zeer spannend. Voor Laura was het de tweede keer, zij schreef eerder al 'Gelukkig Glutenvrij'. Bij de shoots kwam nog maar eens naar boven dat we een goede match zijn! Laura is de creatieve geest van ons twee. Het stylen van de foto's is iets waar je niet veel over nadenkt als je een boek koopt maar het bleek toch een serieus werkje te zijn! Soms duurde het wel een uur voordat we de perfecte foto konden vastleggen en soms was één beeld al genoeg om tevreden mee te zijn. Wat een avontuur! Samen met Ann de Koker, onze eigen fotografe van dienst, maakten we er iets prachtigs van! Ann, je bent de beste! Het was super leuk om samen onze ideeën op papier te zetten.
In het filmpje tonen we jullie enkele sneak peeks van het boek!

Waarover gaat het boek precies?

Eerst en vooral is ons boek een combinatie van een bundeling van onze krachten: Laura haar ervaring en creativiteit in de keuken samen met mijn  kennis over voeding. Laura studeerde af als journaliste en schrijft super graag. Toen ze enkele jaren geleden besloot om geen gluten meer te eten en haar gezondheid zag verbeteren schreef ze haar eerste boek 'Gelukkig glutenvrij'.  Beide zijn we graag in de keuken bezig en proberen we wekelijks wel nieuwe gerechtjes uit! Ik heb altijd al interesse gehad in de invloed van voeding op het lichaam en nadat ik afstudeerde  als vroedkundige, schoolde ik zichmij bij tot orthomoleculair voedingstherapeut. Een studie die mij bijleerde welke voeding je lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. In januari behaalde ik ook nog het certificaat 'Plant-Based Nutrition' waar ik zeer veel bijleerde over de invloed van plantaardige voeding op het lichaam.

Het Vlaams instituut Gezond Leven publiceerde onlangs een herziene versie van de voedingsdriehoek. Hierin staan  plantaardige voedingsmiddelen bovenaan. Denk maar aan groenten, fruit, peulvruchten en tofu. We bouwden verder op deze voedingsdriehoek en stelden onze eigen ideale voedingswijze op.

Het boek is verdeeld in twee delen. Het eerste deel legt duidelijk uit waarom plantaardige voeding gezond is en welke invloeden dit heeft op je lichaam. We lichten ook toe waarom de huidige eetgewoontes niet allemaal even goed zijn. Na het lezen van deze wetenschappelijk onderbouwde info ga je waarschijnlijk denken: 'wat mag ik dan nog wel eten?'  Daar geeft het tweede deel van van The Green Food Bible antwoord op in de vorm van zo'n zestigtal recepten. Allemaal heel gemakkelijk om te maken, gezond en plantaardig. 

Kortom: ons boek is een handleiding waarmee je meteen aan de slag kunt en waarmee je ook meteen resultaten boekt. Niet alleen zal je snel gewicht verliezen, de energie die je uit onze recepten haalt geven je een boost gedurende de hele dag!

Hieronder een kleine video van 'the making of' The Green Food Bible.

 

Have fun!

 

 

Green power soup

Green power soup