Green Buddha Bowl

Green Buddha Bowl

Wij houden van comfortfood en niets beter dan te smullen van een maaltijd uit een kommetje, toch? Het geeft een gezellig gevoel en je kunt je er in de winter heerlijk aan verwarmen. Maar ook nu het beter weer wordt, genieten we even goed van een bowl vol lekkers! In deze buddha bowl gebruikten we broccoli, edamame boontjes (huge fan!!!), courgette, een beetje rijst, avocado, champignons, kruiden en tofu stukjes. Die van het merk Greenway vinden we persoonlijk MEGA lekker! Probeer ze zeker eens, het zijn de 'soy chick pieces natuur'! Ook heerlijk op de bbq trouwens ;). Het recept voor deze groene buddha bowl vind je hieronder:

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 1 grote broccoli
- 1 courgette
- 100 g champignons
- 250 g edamame
- 1/2 avocado
- 1 pakje soy chick pieces natuur of een andere vleesvervanger
- 1 zakje rijst of je kunt ook kiezen voor rode rijst of quinoa
- 1 el sojasaus of tamari (ik gebruik tamari omdat deze glutenvrij is)
- 2 takjes munt
- 1 handje fijngesneden koriander
- peper & zout

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was en snij de broccoli in roosjes en kook deze in enkele minuten al dente (of stoom deze als je een stoomoven hebt!). Gooi er tijdens de laatste minuten van het koken de edamame boontjes bij en giet samen met de broccoli af. Haal de boontjes uit de schil en houd apart. Was de courgette, snij ze overlangs en vervolgens in partjes. Grill deze kort aan samen met de fijngesneden champignons. Kruid met peper en zout, blus met de sojasaus en kruid met koriander en munt. Verdeel de courgette- champignonmix reeds over de twee bowls zodat je de chick pieces kunt bakken in hetzelfde pannetje als de courgette. Zo kruipt de sojasmaak ook een beetje erin. Bak het gedurende enkele minuten op een middelhoog vuur. Neem vervolgens de twee kommen en schik er een schep rijst bij. Werk de bowl verder af met in schijfjes gesneden avocado, de broccoli, de edamame, de chick pieces en een blaadje munt. 

PS: Spread the green love!
 

#TGFB

Spread it!

Spread it!

Healthy chocomousse

Healthy chocomousse