Spread it!

Spread it!

Een heerlijk boke, normaal besmeer je dit met boter en eet je een salade met een goeie scheut olijfolie of een klets mayo. Dit zijn allemaal producten die enorm veel vet bevatten en bijna geen andere nuttige voedingsstoffen leveren. Daarom zijn wij fan van spreads! Het pimpt je salade en geeft een boost aan je toast! Wat zeker nog belangrijker is; het is lekker en gezond! Je kan je fantasie volledig laten gaan, maar wij geven hier al twee topcombinaties mee!

Spread van avocado en kikkererwten

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 1 avocado
- 1 blik kikkererwten
- scheutje water
- 1/2 citroen of limoen
- peper en zout
- 1 el olijfolie

Bereiding:

Giet het sap van de kikkererwten weg en spoel de kikkererwten onder koud water. (Je kan het vocht ook bijhouden om heerlijke chocomousse te maken! Het recept vind je hier.) Doe de kikkererwten samen met de avocado, het citroensap en alle andere ingrediënten in een kom. Gebruik je staafmixer (of blender) om alles mooi egaal te mixen. Voeg water toe als je de spread te dik vindt. Verdeel over twee salades of op een toast.

Tip: Ook lekker als dipsaus voor een tapasavondje!


Kikkererwten zitten vol plantaardige eiwitten, bevatten veel vezels en zorgen voor een flinke dosis ijzer!
'En avocado bevat toch ook veel vetten?' luidt het wel vaker. Dit is zeker het geval, maar het bevat ook nog veel andere goede voedingsstoffen zoals vezels, magnesium en kalium! Zolang je avocado met mate eet, vormt dit zeker geen probleem!

Spread van zoete aardappel en bonen

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 1 zoete aardappel
- 1/2 blik bonen (ik gebruikte grote witte bonen, maar kan eigenlijk met alle soorten)
- een stukje rode peper en snuifje zout
- 1 courgette
- 1 norivel

Bereiding:

Schil de aardappel en kook deze gaar. (Kook er in één keer twee tegelijk, dan heb je voor morgen al een aardappel voor bij je salade) Neem één aardappel en voeg deze met alle andere ingrediënten in een kom. Mix met je staafmixer (of blender) alles mooi egaal. Verdeel over twee borden. Dit kan zowel bij een salade of een toast.

Op de toast:

Gebakken courgette in kleine stukjes met nori. Dit geeft een heerlijke ziltige smaak aan je toast!

Mix de nori kort in je blender zodat deze verpulverd is, je kan het ook fijn snipperen. Snijd de courgette fijn, voeg de nori toe en bak kort op in een pan met een scheutje olijfolie. 


Zoete aardappel heeft een oranje kleur, net zoals wortels. Deze bevatten dan ook beide 'beta caroteen'. Dit kan ons lichaam omzetten naar vitamine a. Vitamine a zit in dierlijke producten, voornamelijk in lever. Maar geen nood wanneer je geen dierlijke producten eet! Je lichaam maakt dit zelf aan door onder andere beta caroteen om te zetten naar vitamine a. 

IMG_20180412_124837.jpg

 

Smakelijk!

#TGFB

Purple Smoothiebowl

Purple Smoothiebowl

Green Buddha Bowl

Green Buddha Bowl