To(fu)maattaartjes

To(fu)maattaartjes

Met tofu kun je werkelijk eindeloos veel bereidingen maken. Je kunt deze verwerken in Aziatische gerechten door ze te marineren of in de vorm van zijden tofu gebruiken in desserts. Deze keer mixten we het om er een vulling mee te maken van een hartig taartje. Deze vleesvervanger bevat tal van positieve eigenschappen! Tofu neemt gemakkelijk de smaak op van andere ingrediënten, is neutraal van smaak en je kunt er dus alle kanten mee uit. Bovendien bevat het weinig calorieën, is het rijk aan eiwitten en bevat het een heleboel mineralen als calcium, fosfor en magnesium. Haal dus zeker eens tofu in huis en ga er creatief mee aan de slag!

Ingrediënten (voor 12 taartjes):

Voor de vulling:
- 250g tofu, uitgelekt
- 1 grote tomaat
- 1/4 rode paprika
- scheutje sojaroom
- peper & zout
- paprikapoeder

Voor de taartjes:
- 200 g havermout
- water
- snufje zout

Voor de afwerking:
- zongedroogde tomaatjes
- basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de haver met een snufje zout en water tot je een redelijk vaste structuur bekomt. Er mogen zeker nog wat havervlokken heel blijven. Neem een muffinvorm en vet deze in met een beetje olijfolie om te voorkomen dat de taartjes aan de vorm blijven plakken. Doe in ieder vormpje wat van het mengsel en vorm er taartjes in. Zie dat je geen te dikke bodem maakt! Hoe dunner de taartjes, des te beter ze zullen smaken. Zet gedurende twintig minuten in de oven. Laat de tofu uitlekken en verbrokkel deze boven de blender. Voeg de tomaat en paprika in stukjes toe, het scheutje sojaroom en de kruiden. Mix alles tot een mooie egale massa. Haal de taartjes uit de oven en doe een schep van de tofumix in ieder vormpje. Werk af met stukjes zongedroogde tomaat en zet nog een tiental minuten terug in de oven. Haal de taartjes opnieuw uit de oven en laat deze afkoelen. Werk af met een blaadje basilicum. Lekker in combinatie met een frisse salade!

#TGFB

 

Abrikozen-appeltaart

Abrikozen-appeltaart

Purple Smoothiebowl

Purple Smoothiebowl