Abrikozen-appeltaart

Abrikozen-appeltaart

Deze healthy zonnige taart past perfect bij het heerlijke weer van vandaag! We love it! En wat zo leuk is aan deze lekkernij is dat ze ook nog eens guilt free is!  De bodem is gemaakt van haver en de vulling van abrikozen en appelmoes. Super easy! Bovendien werd er geen suiker toegevoegd en gebruikten we geen vetstof (dan gebruik je wel best een siliconen bakvorm zodat je taart niet blijft vasthangen)! Zorgeloos snacken dus van deze abrikozen-appeltaart en reden te meer om dat extra stukje niet te laten liggen ;). Het recept vind je hieronder:

Ingrediënten (voor 1 taart, doorsnee +- 20cm):

- 200 g haver
- 200 ml amandelmelk
- 300 g ongezoete appelmoes
- 250 g abrikozen
- 1 appel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de haver met de melk en vorm een egale bodem in een siliconen bakvorm. Zet gedurende een tiental minuten in de oven op heteluchtstand. Mix ondertussen de abrikozen met de appelmoes en snij een appel in dunne schijfjes. Haal de bodem uit de oven, vul deze tot bovenaan met het abrikozen-appelmengsel en werk rondom af met schijfjes appel in waaiervorm. Zet nogmaals een tiental minuten in de oven en je taart is klaar om aan te vallen!

#TGFB 

 

Tomaten-mango carpaccio

Tomaten-mango carpaccio

To(fu)maattaartjes

To(fu)maattaartjes