BBQ - sidedish

BBQ - sidedish

Deze week zijn we verwend geweest met heerlijk veel zonnestralen!! Hopelijk snel meer van dat! De eerste zon zorgt er ook weer voor dat we de BBQ bovenhalen! Niets gezelliger dan samen met een hoop vrienden en familie samen te eten! Het leuke aan een BBQ is dat er vaak veel groenten zijn, maar minder leuk is dat er vaak veel sausjes bij de groenten zitten. In deze sausjes zitten vaak veel vetten en weinig nuttige voedingsstoffen. Hier vonden wij iets op! In plaats van massaal veel mayo te gebruiken, maken wij spreads!

Zoals je al kon zien, maken wij vaak zelf onze spreads. Maar wanneer tijd en zin ver te zoeken zijn, kopen we onze spreads in de winkel. Voor ons is het belangrijk dat er weinig olie in zit. Bij veel spreads zit je al snel aan 20 gram vet per 100 gram! We kijken ook altijd naar het eerste ingrediënt in de lijst, dit staat namelijk in volgorde van hoeveelheid aanwezig in het product. Het eerste ingrediënt mag dus absoluut geen olie zijn! Bij hummus bijvoorbeeld zou dit 'kikkererwten' moeten zijn.

Wonky is zo ook een merk dat hier rekening mee houdt. Persoonlijk zijn we grote fan van hun dips! Om te beginnen is het eerste ingrediënt op het etiket altijd (geredde) groenten. Ze zijn ook gluten- en lactosevrij wat natuurlijk mooi meegenomen is en ze bevatten slechts 3 à 4 gram vet per 100 gram (maar liefst 1/4 is van andere dips!). De dips zijn volledig plantaardig en binnenkort bevatten ze ook geen artificiële bewaarmiddelen meer. Geweldig toch! Verder willen we nog even meegeven dat we het chapeau vinden van Helena. Het hele idee, pitchen bij de straffe jury in 'De leeuwenkuil' en een bedrijf uit de grond stampen! ooh ja, dit op 25 jarige leeftijd! #BAM 

Wij maakten een geweldige pastasalade waar we gebruik maakte van de paprika-tomatendip in plaats van mayonaise. Hierdoor verlaag je je vetinname, red je groenten (super voor het milieu!) en kan je gerust een schepje meer eten!

Ingrediënten (voor een grote kom):

- 250g (spelt)pasta - ongekookt
- 1 komkommer
- 500g kerstomaten
- 4 pijpajuintjes
- 1 rode paprika
- 2 stengels selder
- 250g erwten
- 2 handen spinazie
- 2 potjes Wonky paprika-tomaat

Bereiding:

Neem een grote pot en breng water aan de kook. Zorg ervoor dat zowel je pasta als de erwten in de pot kunnen (afwas gespaard ;)). Wanneer het water kookt, voeg de pasta toe en doe er tijdens de laatste vijf minuten de erwten bij. Laat de pasta koken volgens de aanwijzing op de verpakking. Snij intussen de groenten in kleine stukjes en voeg alles in een grote kom. Doe hierna de afgekookte pasta en erwten bij. Voeg de potjes Wonky toe, kruid af met peper en zout en meng alles goed.

Zet op tafel en geniet mee van de BBQ!

Smakelijk!

#TGFB

 

 

Hotspot Leuven - Greenway

Hotspot Leuven - Greenway

Tomaten-mango carpaccio

Tomaten-mango carpaccio