Tomaten-mango carpaccio

Tomaten-mango carpaccio

Met dit heerlijke weer is het toch echt geen moeite om meer groenten te eten? Wij genieten hier alleszins enorm van! Een lekkere frisse salade of een Mediterrane pasta met aubergine en paprika, wij weten wel wat kiezen! Deze carpaccio met tomaat en mango klinkt misschien als een ietwat ongewone combinatie, maar probeer het zelf en je zult even verrast zijn als wij (in de goede zin dan ;)). En who needs cheese als je ook deze smakelijke carpaccio kunt serveren? Afgewerkt met de pesto van rucola (amper olie - YES!!!) is het gerechtje helemaal compleet! 

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 3 grote romatomaten
- 1 mango
- 50g pijnboompitten
- 100g rucola
- enkele blaadjes basilicum
- peper en zout

Voor de pesto:
- 50g pijnboompitten
- 200g rucola
- een groot basilicumplantje
- 1 el olijfolie
- 1 teentje look
- peper en zout
 

Bereiding:

Indien je een mandoline hebt, is dit een werkje van niets! Schil de mango, was de tomaten en snij alles met de mandoline op 1,5 cm dikte. Neem twee borden en schik er de tomaten en mango in waaiervorm op. Werk bovenaan af met nog een laagje tomaat en een handje rucola voor ieder bord. Maak de pesto: doe hiervoor alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde massa. Werk de tomatencarpaccio af met de pesto, wat pijnboompitten en een blaadje basilicum.

PS: altijd lekker als je de pijnboompitten kort roostert in de pan!

#TGFB

BBQ - sidedish

BBQ - sidedish

Abrikozen-appeltaart

Abrikozen-appeltaart