Healthy chocomousse

Healthy chocomousse

Wie is er nu niet gek op chocolade in al zijn vormen en smaken? 'I don't like chocolate', said NO ONE ... EVER! Met de Paasfeesten achter de rug hebben we echter wel genoeg van al dat zondigen (lees: paaseitjes, paaseitjes en nog eens paaseitjes :D) en daarom laten we jullie zien dat snoepen ook op een gezonde(re) manier kan. Wist je trouwens dat je met het vocht van kikkererwten - aquafaba genaamd - een zelfde structuur kunt bekomen als die van stijf geklopt eiwit? Dit zorgt voor een luchtige textuur in de chocomousse. Voor dit dessert heb je ook helemaal niet veel ingrediënten nodig: een blik kikkererwten en pure chocolade in huis halen en je kunt aan de slag! Hieronder lees je hoe je deze lekkere mousse bereid. 

Ingrediënten (voor vier kleine glaasjes):

- 100 g zwarte chocolade
- het vocht van 1 blik kikkererwten = aquafaba
- cacaonibs (optioneel: ter afwerking)

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie en giet deze over in een grote mengkom. Giet de kikkererwten af en vang het vocht op, dit heb je namelijk nodig. Met de kikkererwten kun je bijvoorbeeld nog hummus maken nadien. Klop het vocht op met een mixer (met een Kitchen Aid gaat dit razendsnel!) tot het dezelfde textuur heeft als stijfgeklopt eiwit (het wit schuim dat je omgekeerd kunt draaien en boven je hoofd kunt houden als test of het stijf genoeg is ;)). Spatel de aquafaba voorzichtig onder de inmiddels afgekoelde chocolade en maak mooie ronde bewegingen om de chocomousse luchtig te maken. Schenk de mousse over in glaasjes en zet gedurende enkele uren in de koelkast. Werk af met cacaonibs en je chocomousse is klaar. 

PS: Spread the green love!

#TGFB

Green Buddha Bowl

Green Buddha Bowl

Green power soup

Green power soup