Green power soup

Green power soup

Soep, ik heb er soms nog nachtmerries van hoe we vroeger op school vieze soep moesten eten met plat gekookte spaghettipieten in. Gelukkig is die periode voorbij en heb ik ondertussen geleerd dat soep echt yummie is! Vooral doordat mama zo'n lekkere soep maakte en oh ja, nooit spaghetti bij ons in de soep... Papa (Italiaan) krijgt al rillingen als die het hoort.

Vandaag maakte ik green power broccolisoep met pompoen. Een grijze, regenachtige dag vraagt toch om soep, vind je niet? En deze versie is zo lekker dat ik het gewoon moest delen! Meestal vind ik de soep van m'n mama beter dan de mijne :D maar dat hoor ik wel vaker dat mama's goeie soep kunnen maken. Laten we eerlijk zijn, als de mama's ons verwennen en het eten staat voor je neus als je thuiskomt, smaakt dit altijd beter ;-). 

Behalve dat soep super lekker is én gezond is het ook de perfecte manier om meer groentjes binnen te krijgen! Bovendien kan je soep makkelijk in een thermosfles meenemen naar je werk of school. 

Ingrediënten voor deze green power soep (2 liter soep):

- 1 broccoli
- 1/2 flespompoen
- 1 tomaat
- snufje zeezout en pilipili

Bereiding:

Snijd alle groenten in kleine gelijke stukken en doe alles in een grote kookpot. Vul deze met water tot je groenten net onder staan. Laat 20 minuten koken, kruid af met zout en de pilipili naar eigen smaak en mix de soep met een staafmixer glad. Deze soep kan je zeker 3 tot 5 dagen bewaren in de koelkast! 

PS: Spread the green love!

#TGFB

 

Healthy chocomousse

Healthy chocomousse

The word is out! We are writing a book!

The word is out! We are writing a book!