Courgetti and we're happy!

Courgetti and we're happy!

Courgetti is always a winner! Want: veel groenten op je bord én de smaak is ook nog eens top. Door deze textuur van de courgette (namelijk die van sliertjes) lijkt het net of je een echte pasta aan het eten bent, alleen is dit gerechtje low carb en rijk aan vitamine C. Een leuk weetje: zelfs de bloem van de courgette kun je opeten! Hier kun je veel originele vegan gerechtjes mee uitproberen: bijvoorbeeld in kokosolie gefrituurde courgettebloem, een ware delicatesse! Dit keer maakten we de courgetti met blokjes aubergine, kerstomaatjes en verse pesto. In ons boek vind je eveneens een pasta pesto, maar hier werd de klassieke pasta vervangen door erwtenpenne. Ook een echte aanrader! Maar wat moet je precies voor dit gerecht in huis halen? 

Ingrediënten (voor twee personen):

Voor de pasta:
- 3 courgettes
- 1 aubergine
- 100g kerstomaatjes
- 50g groene olijven
- peper en zout
- beetje olijfolie

Voor de pesto:
- 100g verse basilicum
- 50g pijnboompitten (ook lekker met cashews)
- 1 teentje geperste look
- scheutje olijfolie
- scheutje water

Voor de afwerking:
- enkele blaadjes peterselie
- edelgistvlokken

Bereiding:

Was de courgettes en snij ze met een spiraalsnijder (kost echt NIKS ;)) in sliertjes. Als je dit een dag op voorhand kunt doen, des te beter. Met wat zout erover laat de courgette al het vocht af en dat is net wat we zeker niet willen zien in onze pan. Was de aubergine en snij in blokjes. Snij de tomaten overlangs. Maak de pesto: doe alle ingrediënten hiervoor in de blender en mix tot een gladde pesto. Indien deze te lopend is, kun je altijd wat noten toevoegen. Andersom kun je wat water toevoegen als je pesto te lopend is. Stoof de aubergine aan in een beetje olijfolie en voeg nadien een beetje water toe zodat de aubergine optimaal gaart. Doe er de courgetteslierten bij, de kerstomaten, de olijven en de pesto. Verwarm op een middelmatig vuur en meng alles goed onder elkaar. Werk de courgetti af met enkele blaadjes basilicum of peterselie, edelgistvlokken en kruid af met peper en grof zout.

PS: edelgistvlokken geven een extra touch aan je gerecht, een echt hartig smaakje dat perfect als kaasvervanger kan dienen op je pasta!

ENJOY!

#TGFB
 

Lemon cupcakes

Lemon cupcakes

HOTSPOT - Londen

HOTSPOT - Londen