Lemon cupcakes

Lemon cupcakes

Hé allemaal!

Dit weekend konden we weer profiteren van de geweldige zon en niets leukers dan te genieten van een gezonde snack op je terras. En daarom maakten we cupcakes met citroen. Heerlijk licht en fris van smaak! We gebruikten speltbloem (je kan hier ook boekweitbloem voor gebruiken of glutenvrij meel) en dadels als zoetstof (geen extra suiker!) Een tussendoortje dat je dus zonder zorgen kan eten!

Ingrediënten (voor 15 kleine cupcakes):
- 1 citroen
- 200 ml plantaardige melk
- 200 g dadels (ontpit)
- 300 g speltbloem
- 3 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 50 ml olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de dadels met de plantaardige melk. Zo bekom je een heerlijke dadelcaramel! Rasp de zeste van de citroen en doe dit in een kom. Voeg eveneens het sap van de citroen toe. Doe vervolgens alle andere ingrediënten bij elkaar en meng goed totdat alles één mooie massa vormt. Verdeel het deeg over +- 15 cupcakevormpjes. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten. De cupcakes zijn klaar wanneer je er met een mesje in prikt die er zonder deeg weer uitkomt. Laat afkoelen en smullen maar!

#TGFB

Choco chia pudding

Choco chia pudding

Courgetti and we're happy!

Courgetti and we're happy!