Pancake lovers!

Pancake lovers!

Pannenkoeken, een lekkernij gegeerd door jong en oud! We lieten onze inspiratie even z'n gangetje gaan en kwamen tot een heerlijk - volledig plantaardig - recept! Hoe maak je pannenkoeken zonder eieren of melk? In ons boek vind je een recept voor iets dikkere, kleine pancakes en op onze site geven we je een tweede recept voor mooie grote én iets dunnere pannenkoeken! Even lekker als de 'real deal', maar wel met minder vet en cholesterol! We call it: win-win! De pannenkoeken zijn een echte maagvuller, maar geven je niet dat opgeblazen gevoel. Ideaal om gemakkelijk de ochtend mee door te komen. Met één pannenkoek ben je echt al good to go en dit komt doordat er tofu in het beslag zit en dat bevat veel eiwitten! 

Ingrediënten (voor 4 pannenkoeken):

- 100 g speltmeel (of gv meel als je zo moet eten)
- 100 g havermout (gemixt)
- 500 ml sojamelk (of andere plantaardige melk)
- 1 tl bakpoeder
- 3 medjool dadels
- 125 g tofu
- olijfolie of kokosolie

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten toe in de blender en mix tot je een mooi glad geheel bekomt. Indien het beslag iets te vast is, kan je altijd een beetje melk toevoegen (pas op dat je er niet te veel melk bij doet, want als het beslag te vloeibaar is zullen je pannenkoeken uit elkaar vallen).

Verhit een grote pan met een beetje olijfolie of kokosvet. Wanneer je het beslag in de pan giet, blijf je pan dan bewegen zodat het er zeker niet aanplakt! Omdraaien kan wanneer er bovenaan luchtbelletjes verschijnen en de pannenkoek droog wordt aan de bovenkant. Gebruik hiervoor je pancake flip skills of een spatel. 

Serveer de pannenkoeken met vers fruit, plantaardige yoghurt of een coulis van rood fruit! (of gewoon alle toppings tegelijk :p).

Tip: Wanneer je geen blender hebt, gebruik dan gewoon enkel het speltmeel, dat kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt.

Geniet ervan!

#TGFB

 

 

HOTSPOT - Londen

HOTSPOT - Londen

Licht-spicy groentencurry

Licht-spicy groentencurry