Licht-spicy groentencurry

Licht-spicy groentencurry

Wij houden van groenten en het liefst van al variëren we er regelmatig mee. Zo geraak je niets beu gegeten en blijft plant-based eten een plezier. Op deze warme dagen mag ons diner ook al wat lichter zijn en daarom kozen we voor een groentencurry met bloemkool en kikkererwten.

Kikkererwten zitten vol ijzer, eiwitten en B-vitamines. Een ideale vleesvervanger dus! Je kan deze plantaardige proteïnebron verwerken in tal van gerechten en ze geven je bovendien een voldaan gevoel. Deze erwtjes bevatten tryptofaan, een essentieel aminozuur dat je alleen uit voeding kan halen. Je hebt het nodig om serotonine aan te maken, een stof die bevorderlijk werkt op je gemoed. Reden te meer dus om ze op je bord te leggen! Chickpeas make us HAPPY! :D 

Ingrediënten (voor 2 personen):

- 1 bloemkool
- 240 g kikkererwten
- 250 g sojascheuten
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 preistengels
- 1/2 bussel jonge ajuin
- 1 zakje rijst (of quinoa)
- scheutje tamari (of sojasaus)
- 1 duim geraspte gember
- 2 el zacht currypoeder
- 1 teentje look
- peper en zout
- beetje olijfolie
- blaadje munt ter afwerking

Bereiding:

Snij de bloemkool in roosjes en kook deze gaar. Giet af en hou even opzij. Spoel de kikkererwten onder koud water en zet apart. Spoel de prei, paprika en aubergine en snij in stukken. Stoof alles aan in een beetje olijfolie, voeg nadien een beetje water toe en laat garen. Voeg dan de sojascheuten en fijngesneden jonge ui toe en vervolgens de bloemkool en kikkererwten, alsook de geraspte gember, een geperst teentje look, de tamari en de kruiden. Kook de rijst intussen gaar en serveer samen met de groentencurry. Werk af met een blaadje munt.

#TGFB
 

Pancake lovers!

Pancake lovers!

Mei - Plasticvrij!

Mei - Plasticvrij!