Vegan Tikka Masala

Vegan Tikka Masala

Oh my! Dit was lekkeeurrrrr!! We kregen heel wat reacties op de foto van onze plant-based tikka masala en besloten dit uiteraard met jullie te delen! Dit gerechtje is klaar in een half uurtje en je geniet van de eerste tot de laatste hap! Plantaardig koken op z'n Indisch is ook absoluut niet moeilijk! In het Oosten wordt er namelijk bijna altijd gekookt zonder zuivel... Dat maakt het gemakkelijk voor ons omdat je niets mist en het is altijd leuk om te variëren (dan eens Belgische boerenkost en dan verfijnd of Italiaans...! We kozen voor tofu als extraatje in dit gerecht en we marineerden de blokjes in sojayoghurt. En we verzekeren je: It's yummy, yummy, yummy! Tip: dit is een heel gemakkelijk gerecht om klaar te maken wanneer er bijvoorbeeld vrienden en familie komen eten. Je kunt de tikka masala op voorhand bereiden en nadien moet je alleen maar wat rode of wilde rijst koken en je bent klaar om op te dienen. 

Ingrediënten (voor 4 personen):

- 250 ml kokosmelk
- 1 bloemkool
- 3 wortels
- 1 rode paprika
- 250 g champignons
- 1 ajuin
- 1 blik tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
- 1 teentje look
- 200 g tofu
- 1 duim gember, geraspt
- 1/2 plantje koriander
- 100 g plantaardige yoghurt
- 100 g rode currypasta
- 200 g wilde rijst
- peper en zout

Bereiding:

Snij de tofu in blokjes en marineer ze (enkele uurtjes laten staan) in de sojayoghurt. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en giet ze af. Verhit de ajuin in een beetje olijfolie en voeg dan de wortel, de paprika en de champignons toe. Wanneer de groentjes gaar zijn, voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en zet de saus op een laag vuur. Voeg ook de currypasta en de bloemkoolroosjes toe en kruid met peper en zout; Kook de rijst intussen gaar en spoel de yoghurt van de tofu af zodat de blokjes mee kunnen garen in de tikka masala. Kruiden kan naar believen. Dit valt te zien of je van spicy houdt of niet :) (voeg dus wat chiliflakes toe als je graag pikant eet) :D

#TGFB

Red Hummus

Red Hummus

Summer Salad

Summer Salad