Red Hummus

Red Hummus

Het WK komt er weer aan en dat betekent leuk en gezellig samen naar het voetbal kijken met vrienden en familie. Natuurlijk horen daar ook hapjes en drankjes bij! Maar daar zijn The Green Food Girls to the rescue, waaaaant.... gezond snacken is ook leuk en gezellig :D In ons boek vind je alvast een heerlijke mocktail terug en een volledig voorbeeld van hoe ons vegan snackboard eruit ziet! Hieronder vind je een lekkere hummus, gemaakt met zongedroogde tomaatjes (uiteraard in de kleur van de ploeg waarvoor we allemaal zullen supporteren!). Dat is het interessante aan kikkererwten: ze zijn neutraal van smaak, dus je kunt er eindeloos mee variëren. Haast elk kruid past erbij, alsook talloze groenten! Leef je uit en creëer zelf je signature hummus :D. En vergeet zeker niet thegreenfoodbible te taggen in je Instagramstories! <3

Ingrediënten (voor ongeveer 250g hummus):

- een blik kikkererwten (Hou het vocht bij voor een lekkere chocomousse! Het recept vind je hier), afgespoeld onder koud water
- 50 g zongedroogde tomaten (halfgedroogde zijn tha bomb!), fijngesneden
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 teentje look, geperst
- scheutje olijfolie
- scheutje water
- handje fijngehakte koriander
- sap van 1 citroen
- draai van de pepermolen en snuf grof zeezout

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde hummus. Proef en kruid af naar smaak. Heb je het graag spicy? Dan kun je ook altijd een snufje cayennepeper toevoegen!


#TGFB
 

World meat free week!

World meat free week!

Vegan Tikka Masala

Vegan Tikka Masala