Green Pasta Pesto

Green Pasta Pesto

Wij houden van pesto, en zeker van zelfgemaakte! Sinds we minder olijfolie zijn beginnen gebruiken in onze keuken, smaakt alles in kant-en-klare potjes al snel zwaar (door de hoge concentratie aan olijfolie). Het vult je maag misschien wel, maar wij eten toch liever extra groentjes in de plaats van veel olie en dat zorgt voor een veel lagere inname van calorieën. 
Je kunt pesto op allerlei manieren bereiden: je kunt noten gebruiken of zaden en pitten, rucola of basilicum of... spinazie! Check zeker dit gezonde recept van linzenpasta met spinaziepesto. Zo heb je zelfs met het sausje een extra portie aan groenten. We zouden dagelijks 650 gram aan groenten moeten eten, met dit gerecht ben je dus aardig op weg! Enjoy!

Ingrediënten (voor ongeveer 3 à 4 porties):

- 250 g linzenpasta (we gebruikten hier gele linzenpasta)
- 250 g champignons
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 ajuin
- 250 g kerstomaatjes
- blaadje basilicum
- edelgistvlokken
- beetje olijfolie

Voor de pesto:
- 300 g spinazie
- 1 teentje look
- 1 basilicumplantje
- handje cashewnoten
- snufje zout en peper
- scheutje water

Bereiding:
Kook de pasta gaar in gezouten water. Spoel alle groenten, snij deze in blokjes (je mag de schil aan de courgette laten) en snipper de ajuin fijn. Stoof alle groenten aan in een weinig vetstof en maak intussen de pesto. Mix hiervoor alle ingrediënten in de blender. Proef de pesto en kruid bij, indien nodig. Giet de pasta af, meng er de pesto en de groentjes onder en werk af met een blaadje basilicum en edelgistvlokken (deze geven een lekkere 'cheesy flavour' aan je pasta). 

#TGFB
 

We like it green! Risotto

We like it green! Risotto

Rabarber jam

Rabarber jam