We like it green! Risotto

We like it green! Risotto

Hi Foodies!

Zoals jullie kunnen zien, houden wij van groene groenten! We proberen dit meermaals per week te eten omdat ze echt bomvol voedingsstoffen zitten! Groene groenten zouden de grootste bescherming bieden tegen chronische aandoeningen!

Ingrediënten voor 2 personen: (en een extra lunch!):

- 250g champignons
- 250g gemengde (groene) groenten (zakje, makkelijk mag ook he?!)
- 100g boerenkool
- 200g edamame bonen
- 2 zakjes volkoren rijst

Slaatje als side dish:

- 100g veldsla
- 250g kerstomaten
- 200g hummus (heerlijke recepten van verschillende hummus vind je in ons boek ;)!)

Bereiding:

Check zeker eerst hoe lang je rijst moet koken! Witte rijst is meestal snel klaar. Bij bruine rijst zit er een 'jasje' rond ieder korreltje, de zemel, waardoor het veel langer moet koken! Kook je rijst volgens de verpakking en begin nadien aan de groenten: Snijd eerst de champignons in fijnere plakjes en laat stoven op een laag vuur. Voeg 1 soeplepel olijfolie toe, nadien scheiden de champignons vocht af en hoef je geen vetstof meer te gebruiken. Voeg de andere groenten toe en laat samen stoven tot het vocht weg is. Indien de groentjes nog niet gaar zijn, kan je een beetje water bijvoegen. Kruid af met peper en zout. Wanneer de rijst klaar is, voeg je de boerenkool en de edamame boontjes toe. De edamame bonen kocht ik gepeld, dus die moest ik maar gewoon toevoegen (indien je ze nog moet pellen, kook je ze enkele minuten en dan voeg je ze bij in de pan.) Giet de rijst af en voeg alles samen in een grote kom. Neem 2 kleinere kommetjes en verdeel hier de veldsla, kerstomaatjes en hummus tussen. Ideaal als frisse side dish bij de rijke groentenrisotto! 

Eet smakelijk!

#TGFB

 

Linzenpasta met veggiesaus

Linzenpasta met veggiesaus

Green Pasta Pesto

Green Pasta Pesto