Linzenpasta met veggiesaus

Linzenpasta met veggiesaus

Wat een ontdekking sinds we enkele jaren geleden te weten kwamen dat er ook pasta (en sinds kort ook lasagna!) bestaat van linzen. Je hebt ze in allerlei vormen en kleuren en ook erwtenpasta is een echte aanrader! Deze proteïnebommetjes eten we ter vervanging van witte pasta. Waarom? Eerst en vooral zit het dus vol eiwitten. Bovendien zit er amper vet in linzenpasta en is het een goede bron aan vezels. Tot slot niet onbelangrijk: deze spaghetti is glutenvrij én vegan! Je kunt er uiteraard alle kanten mee uit, hetzij een pasta pesto klaarmaken, 'n penne arrabiata of eentje met boschampignons... Ditmaal maakte ik een gele linzenpasta met een redelijk vaste saus, vol groenten en vegan/gv quorngehakt (nieuw in het gamma - wij blij!) Yummieeeee!!

Ingrediënten (voor ongeveer vier personen):

- 300 g gele linzenspaghetti
- 1 grote gele ajuin
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 wortels
- 400 g romatomaten in blokjes
- 250 g champignons
- 200 g quorngehakt
- 200 g rucola
- handje verse basilicum
- peper en grof zout
- paprikapoeder
(- optioneel: chilipeper als je van pikante tomatensaus houdt)

Bereiding:

Breng water aan de kook en bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Normaal gezien duurt het zo'n zestal minuten om de linzenpasta gaar te koken. Spoel nadien af onder koud water zodat de pasta zeker niet gaat kleven aan elkaar. Kruid met zout en een draai van de pepermolen. Maak intussen de saus: was alle groentjes en snij in fijne blokjes. Stoof eerst de ui en look aan in een beetje olijfolie en voeg na enkele minuten de aubergine, courgette, paprika en wortel toe. Stoof alles aan en voeg nadien water toe om de groenten verder te doen garen. Voeg als al het vocht verdampt is (en de groenten al dente zijn) de tomatenblokjes toe. Laat sudderen op een laag vuurtje. Bak in een apart pannetje de champignons en het quorngehakt en kruid dit af met peper, zout en paprikapoeder. Laat het vocht verdampen uit de saus en voeg dan de champignons en het 'gehakt' toe. Roer alles goed onder elkaar en werk de saus af met fijngesneden verse basilicum. Neem enkele diepe borden, schik er de pasta met de saus in en werk af met rucola en een blaadje basilicum. 

#TGFB

 

 

We love Italian food!!!

We love Italian food!!!

We like it green! Risotto

We like it green! Risotto