We love Italian food!!!

We love Italian food!!!

Er gaat toch niets boven lekkere pasta en pizza! Man, wat zijn we er dol op! Nu, kaas kan een gerecht al snel zwaarder maken en een teveel eraan neemt de smaak van je gerechten werkelijk weg. Dit zul je vast merken wanneer je ervoor kiest plantaardig te gaan eten. Sinds ik zo eet, leer ik de smaken van groenten nog meer te appreciëren! Ik mis absoluut niks, maar ik zorg er wel voor dat het nog steeds een smakelijk gerecht blijft. Bij deze pizza bijvoorbeeld voegde ik een heerlijke dip van paprika toe zodat het geheel nog steeds smeuïg proeft! Laat ons gerust weten wat jullie ervan vinden <3

Tip: gril eerst de paprika's, dan kun je aan de pizzabodem beginnen!

Ingrediënten (voor twee personen):

Voor de bodem:
- een half pak broccolirijst van AH (dit omdat het vocht er voornamelijk uit is verdwenen = geen zompige pizzabodem)
- 200 g havermout
- scheutje water
- kruiden naar keuze (oregano, peper en zout,...)

Voor de toppings:
- potje tomatenconcentraat of passata
- 1 courgette
- handje groene olijven
- 1 rode ui
- handje gegrilde artisjokharten (kant-en-klaar gekocht!)
- handje zongedroogde tomaten
- handje rucola
- handje verse basilicum

Voor de dip:
- 2 à 3 gegrilde rode paprika's (paprika's in zijn geheel in de oven voor 40 minuten op 160°C met een fijngehakt teentje look, rozemarijn, peper en zout, nadien schil en zaadlijsten verwijderen en in stukken snijden).
-  potje tomatenconcentraat
- 1 teentje look
- klein scheutje olijfolie
- peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de havermout en de broccoli grof en voeg beetje bij beetje een scheutje water toe. Kruid af met peper en zout en meng alles goed onder elkaar. Vorm een 'deeg' en spreid dit dun uit op een met bakpapier beklede bakplaat (Dit kun je doen door een bakpapiertje op het deeg te leggen en er met een deegrol over te duwen. Dit papier mag gedurende het afbakken gewoon blijven liggen).  Zet de bodem in de oven gedurende een half uurtje. Haal deze er nadien uit en start met het beleggen van de pizza. Bestrijk de bodem met de passata, schijfjes courgette en olijf, uiringen, de artisjok, zongedroogde tomaten, rucola en basilicum. Werk af met toefjes paprikadip: hiervoor mix je alle ingrediënten (zie hierboven). Zet opnieuw in de oven gedurende een kwartiertje en laat nadien even afkoelen. Serveer met een frisse groene salade. 

Bon appétit!

#TGFB

Eiwitten - what's the fuzz ?

Eiwitten - what's the fuzz ?

Linzenpasta met veggiesaus

Linzenpasta met veggiesaus