Summer on your plate - Gevulde puntpaprika's

Summer on your plate - Gevulde puntpaprika's

Dit is echt de zomer op je bord! Lekkere zoete puntpaprika uit de oven, gevuld met onze nieuwste ontdekking: couscous van het merk Pedon Italia! (gemaakt van 50% kikkererwtenmeel en 50% linzenmeel). Superlekker, gemakkelijk om te maken en een maagvuller van formaat!
Maaaaarrrr... we zouden The green food girls niet zijn als we er geen groenten in zouden verwerken! Vandaar deze onderstaande waslijst aan ingrediënten, maar no worries! Het is echt een easy gerechtje dat je vast nog meer op tafel zult toveren deze zomer!

Ingrediënten (voor twee personen):

- 6 puntpaprika's (verschillende kleuren ogen nog appetijtelijker!)
- 1 courgette
- 200g jonge spinazieblaadjes
- 200g champignons
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 100g kerstomaatjes
- klein beetje tomatenpuree
- 100g 'couscous' van Pedon Italia
- pakje vegetarisch gehakt (Quorn is ook gestart met een vegan gamma!)
- handje rode kidneybonen
- handje maïs
- paprikapoeder, peper en zeezout
- edelgistvlokken
- basilicum

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de paprika's en snij het bovenste deel eraf. Gooi dit niet weg, maar snij deze deeltjes paprika in stukjes of reepjes om mee te verwerken in je gerecht. Zet de paprika's met een snuf zout en een scheutje olijfolie over in de oven gedurende een kwartier op 180°C. Maak intussen de vulling: bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking (laten wellen met gezouten water). Was alle groenten behalve de champignons en snij alles in blokjes of kleine stukjes. Stoof de ajuin, look en paprika aan in een pan, voeg de courgette toe, de champignons en de tomaatjes. Voeg nadien (wanneer de paprika zacht begint te worden) de spinazie, de bonen en mais toe. Kruid alles met peper, zout en paprikapoeder. Bak het gehakt in een apart pannetje en voeg dan toe aan de groenten. Doe er een beetje tomatenpuree bij en meng alles onder elkaar. Voeg als laatste de couscous toe en meng nogmaals tot je een lekkere vulling krijgt. Haal de paprika's uit de oven, vul ze op met de couscous-groentenmix en werk af met een beetje edelgistvlokken. Zet nog enkele minuten in de oven op zo'n 100 graden en serveer met een blaadje basilicum en een groene salade. 

Smakelijk!

 

#TGFB

Spaghetti bolognese!

Spaghetti bolognese!

HOTSPOT - Alicante

HOTSPOT - Alicante