Crackers!

Crackers!

Hi!

In ons eerste gebod van het boek kan je lezen dat koolhydraten echt wel nodig zijn en een belangrijke bron van energie en vezels vormen. Homemade crackers kan je maken met havermout en zaden waardoor ze veel vezels bevatten en je sneller een verzadigd gevoel geven. Deze crackers kan je eten als ontbijt, lunch, snack of bij een aperitiefbordje! Het motto blijft wel steeds: Groenten op de eerste plaats! 

Ingrediënten:

- 150 gr havermout

- 100 gr zaden of pitten (pompoenpitten, lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten...)

- 150 ml water

- 10 zongedroogde tomaten

- peper, zout en oregano

Bereiding

Mix de zongedroogde tomaten tot een pesto. Meng de havermout, de pesto en zaden in een grote kom, overgiet met water en meng alles goed. Laat enkele minuutjes staan, zo ontstaat er een kleverige brei. Giet de brei op een vel bakpapier en maak dit zo dun mogelijk met een lepel of vork. Hoe dunner, hoe krokanter je crackers zullen zijn.

Bak het beslag in een voorverwarmde oven af gedurende 15 minuten op 180 graden. Laat bakken tot het mooi krokant is. Wanneer ze klaar zijn, laat je ze best even afkoelen en nadien breek je alles in kleinere stukken.

Je kan hier alle kanten mee uit. Verschillende spreads erbij en je hebt een leuk aperitiefhapje!

Smakelijk!

HOTSPOT - Leuven

HOTSPOT - Leuven

Eiwitten - what's the fuzz ?

Eiwitten - what's the fuzz ?