Veggie Pad Thai

Veggie Pad Thai

Dat je bord maar best vol groenten ligt, toonden we reeds aan met onze Green Food Bible! Hierin vind je niet alleen medische informatie, maar ook de redenen waarom groenten zo goed zijn voor je gezondheid en welke kleur groente een andere functie heeft binnen je lichaam. Naast dat krijg je ook meer dan vijftig gemakkelijke recepten cadeau. En als je honger nog niet gestild werd met de Green Food Bible recepten, dan doet onze site de rest :D. Met deze veggie Pad Thai bijvoorbeeld! Easy peasy (neemt slechts een kwartiertje werk in beslag) en super lekker! 

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g courgette, in sliertjes (ik gebruik een Domo spiralizer)
- 200 g gele wortel, in sliertjes
- 200 g wortel, in sliertjes
- 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
- 1 zakje gemengde wokgroenten (sojascheuten, prei, paprika, enz.) naar keuze
- 200 g vaste tofu
- sap van 1 limoen
- 1 stukje gember
- peper en zout
- 1 geperst teentje look
- 1 el olijfolie
- kruiden (paprika, curry, kurkuma)
- een scheut tamari (glutenvrije sojasaus)
- koriander
- handje cashewnoten

Bereiding:
Maak slierten van de courgette en wortel en laat deze even opzij liggen (als je er zout over strooit, kan het meeste vocht al verdwijnen). Stoof de blokjes aubergine aan in de olie met de look en kruid met peper en zout. Voeg de wokgroenten toe als de aubergine bijna gaar is. Kruid alles met kurkuma, paprika, ... Rasp er de gember over en voeg de sojasaus en het limoensap toe. Roerbak alles en voeg dan de groentenslierten kort toe. Deze mogen namelijk niet echt garen. Snij de tofu in blokjes en kruid deze met paprika, currypoeder en zout. Bak ze om en om in een apart pannetje en wanneer deze klaar zijn, voeg deze toe aan de groentenmix. Werk alles af met fijngesnipperde koriander en fijngehakte cashews. 

Bon appétit!

#TGFB

HOTSPOT - Chambelland Bakery

HOTSPOT - Chambelland Bakery

Ensalada Mexicana!

Ensalada Mexicana!