Spaghetti bolognese!

Spaghetti bolognese!

Zoals je al wist zijn we fan van het zuiden! Spanje en Italië zijn onze favorieten landen! Prachtig weer, heerlijk eten en de zee aan je voeten! Een lekkere spaghetti bolognese is iets wat wij als kind heel vaak gegeten hebben! (Duh! Mama en papa hadden een Italiaans restaurant dus de pasta en pizza lag er voor het rapen :-)) Sinds we geen vlees en vis meer eten en vooral de nadruk leggen op groenten hebben we deze klassieke pasta bolognese 'gepimpt'! 

Benodigdheden:

-150 gr ongekookte (spelt) pasta

- 2 courgettes

- 500 gr champignons

- 3 wortels 

- 2 rode puntpaprika's

- 1 rode ui 

- 1 teentje look

- 2 takjes munt + basilicum

- Snuif oregano

- Kruiden

- Enkele zwarte olijven 

- 1 fles pasata van 500 ML

- 1 hand noten

Werkwijze:

Start met het maken van je saus. Snijd ui en look fijn en laat stoven. Voeg nadien je andere groenten toe champignons, paprika en wortel allemaal in fijne blokjes! Laat mee stoven en voeg nadien de passata toe en de verse kruiden! Hak als laatste de noten fijn en voeg dit toe aan je saus, dit zorgt voor een lekkere bite!

Kook nadien je pasta en laat je saus staan op een klein vuurtje. 

Kruid af met peper en zout en wat pilipili! 

Voor  wil kan je er ook 'vegan gehakt' aan toevoegen! 

Met dit weertje en deze pasta waan je je meteen aan de Italiaanse kust! 

Smakelijk!

Ensalada Mexicana!

Ensalada Mexicana!

Summer on your plate - Gevulde puntpaprika's

Summer on your plate - Gevulde puntpaprika's