Faux couscous met Mediterrane groenten

Faux couscous met Mediterrane groenten

We experimenteren graag met allerlei groenten, testen verschillende producten uit en komen zo altijd wel bij iets nieuws terecht. Wie zegt dat plant-based eten saai is?? Guess twice! Wij bewijzen dat je gevarieerd, gezond en smaakvol kunt genieten van groenten en zoveel meer. 
Het merk Pedon Italia is een absolute topper. In hun gamma vind je bulgur en couscous van kikkererwten en linzen, linzenlasagnablaadjes, erwtenpasta, enz. terug. Wat een enorme plus is aan de producten is dat ze bijna allemaal glutenvrij zijn en een hoge concentratie aan eiwitten bevatten. Ook zijn ze lager in koolhydraten; zorgeloos genieten dus!

Ingrediënten (voor vier personen):
- een half pakje Pedon Italia 'couscous'
- 300 g jonge spinazie
- 250 g champignons
- 200 g kerstomaatjes
- 100 g rucola
- basilicum
- peper en zout
- 1 el paprikapoeder
- scheutje olie

Bereiding:
Neem een kom en doe er de couscous in. Kook 250 ml water en overgiet er de couscous mee. Leg hier een handdoek over en laat de 'graantjes' wellen. Kruid nadien de couscous met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe. Roer er met een vork door zodat niets aan elkaar kleeft. Was de spinazie en stoof deze aan in een pan. Voeg de spinazie bij de couscous als die mooi geslonken is. Bak de champignons in schijfjes om en om bruin en kruid met het paprikapoeder. Doe deze ook bij de couscous. Halveer de kerstomaatjes en voeg deze samen met de rucola en enkele blaadjes basilicum bij de couscous. Kruid af en proef. Indien de couscous nog te droog smaakt, kun je ook een zuurtje toevoegen (bijvoorbeeld een beetje limoensap). 

Tip: De couscous is ook erg lekker met munt, rozijntjes en allerlei rauwe groenten!
Tip: Deze schotel kan perfect dienen als side dish bij je summer bbq's! 

#TGFB

Hé ho, pesto!!!

Hé ho, pesto!!!

Oatpizza met veeeuuull groentjes!

Oatpizza met veeeuuull groentjes!