Oatpizza met veeeuuull groentjes!

Oatpizza met veeeuuull groentjes!

Pizza, is er iets lekkerders dan dat? Vroeger bestelden we altijd een pizza waar uiteraard kaas op lag en soms zelfs (lekker overdreven) de pizza met vier kazen :D Haha! Nu we bewuster zijn beginnen eten, weten we dat een teveel van iets nooit goed is (tenzij het groenten zijn ;)). Vandaar dat we nu onze porties kaas gigantisch verkleind hebben. Helemaal veganistisch gaan we niet door het leven, maar we proberen wel zo vaak mogelijk plantaardig te eten. Waarom? Het is goed voor je body en mind, je humeur verbetert enorm en je verliest automatisch gewicht omdat je veel 'junk' links laat liggen. Tot slot doe je de dieren en de planeet er ook een plezier mee. In ons boek leggen we tot in detail uit wat een plant-based levensstijl van goede effecten heeft op het lichaam, zeker de moeite om 'm in huis te halen, de info te gebruiken en een klik te maken. Je zult er zelf de positieve effecten van ervaren! Deel het zeker met ons, want daar doen we het voor! Alsook de receptjes uit het boek en van onze website! Dat vinden we geweldig wanneer volgers bvb onze snickerballs of Pad Thai uitproberen. Omdat redelijk wat mensen vroegen naar het recept van de oatpizza, delen we deze dan ook met jullie!

Geniet ervan en remember: Keep on spreading the green vibes! 

Ingrediënten (voor 1 pizza waar je met twee personen van kunt eten):
Voor de bodem:
- 200 g (glutenvrije) havermout
- lauw water (op het zicht, begin met een beetje water toe te voegen en doe dit stapsgewijs zonder te veel water in één keer toe te voegen)
- peper en zout
- oregano of Italiaanse kruidenmix

Voor de saus:
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 teentje look
- peper en zout
- 1tl olijfolie

Voor de toppings:
naar keuze, ik gebruikte:
- zwarte olijven
- handje kappers
- 1 courgette, gewassen en met schil in schijfjes gesneden
- 250 g champignons, in schijfjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 grote ui, in ringen
- verse oregano en basilicum
- enkele druppels pikante olie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bodem: doe de haver in de blender en mix tot bloem. Doe het meel in een kom en meng er peper, zout, kruiden en een flinke scheut lauw water bij. Maak een deegbol en laat even rusten (het deeg mag niet te nat of te droog zijn). Spreid het deeg nadien uit op een bakpapier dat je reeds in een bakplaat hebt gelegd. Leg er een ander bakpapier op en maak de bodem zo plat mogelijk door bvb. een deegroller te gebruiken. (Door een bakpapier te gebruiken, kleeft het 'deeg' niet aan je rol). Maak de saus: mix alle ingrediënten hiervoor in de blender en kruid goed af. Bak de bodem gedurende tien minuten in de oven en haal ze er dan uit. Beleg de bodem met de saus en werk af met alle toppings. Zet nogmaals een kwartier in de oven en werk af met een beetje pikante olie. 

Optioneel: edelgistvlokken voor een 'cheesy' effect!
 

#TGFB

Faux couscous met Mediterrane groenten

Faux couscous met Mediterrane groenten

HOTSPOT - Chambelland Bakery

HOTSPOT - Chambelland Bakery