Ensalada Mexicana!

Ensalada Mexicana!

Massimo wordt morgen drie jaar! Dat moest gevierd worden en dus gaven we op zaterdag zijn feestje. Omdat ik al een tijdje eens een piñata wilde maken, leek het ons de uitgelezen kans om een Mexicaans feestje te organiseren. We maakten chili, tortilla's, rijst en allerlei frisse salades als side dish. Eén van die slaatjes was deze bonensalade met kidney beans en kikkererwten. Ideale kost voor bij dit weertje! En de piñata was trouwens goed gelukt! Lang leve Pinterest en Youtube :D:D
 

Ingrediënten (voor een grote kom - side dish):

- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 1 groot blik rode kidney bonen
- 1 klein blikje maîs
- 1 groot blik kikkererwten
- sap van 1 limoen
- scheutje olijfolie
- scheutje appelazijn
- 1 tl paprikapoeder
- peper en snufje himalayazout
- 1/2 busseltje verse koriander


Bereiding:

Was de paprika en komkommer en snij deze in blokjes (gebruik niet de zaadlijsten van de komkommer!). Laat de bonen en de maîs uitlekken in een vergiet en spoel de kikkererwten kort. Neem een mengkom en doe er de bonen, de maïs, de kikkererwten, paprika en komkommer in.
Overgiet met het limoensap, een scheutje olie en azijn en kruid af met het paprikapoeder, peper en zout. Meng alles goed onder elkaar en werk de salade af met enkele blaadjes koriander. Zet de salade kort in de koelkast, fris smaakt deze nog beter!

Smakelijk!

#TGFB

Veggie Pad Thai

Veggie Pad Thai

Spaghetti bolognese!

Spaghetti bolognese!