Hé ho, pesto!!!

Hé ho, pesto!!!

Als er iets is wat je gemakkelijk even zelf kunt maken in plaats van een kant-en-klaar potje te gebruiken, dan is het wel pesto. Gewoon wat verse kruiden met groene bladgroenten of rucola mixen, knoflook, limoensap en een scheutje water toevoegen en klaar is kees. We denken dat je zo de weg kunt vinden naar een gezondere levensstijl, door gemakkelijke kleine stapjes te zetten en zo te ontdekken dat gezond niet ingewikkeld hoeft te zijn. We gebruiken geen kaas in de pesto, omdat we de plantaardige versie gewoon nog beter vinden. Hou je van een romige smaak? Dan kun je avocado of wat noten toevoegen, hierdoor krijgt je pesto ook een dikkere structuur. De ene keer doen we het zo en de andere keer maken we de pesto wat lichter door te doen zoals in onderstaand recept :).

Ingrediënten (voor twee personen):
- 2 à 3 courgetten, in slierten (= courgetti)
- 250 g linzenpasta (of erwtenpasta bvb)
- 2 wortels, in schijfjes
- 200 g champignons
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 sjalotjes
- 1 teentje look, geperst
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- paprikapoeder
- verse basilicum
- handje zonnebloemzaadjes

Voor de pesto:
- 200 g jonge spinazie
- 200 g rucola
- handje basilicum
- handje munt
- scheutje limoen- of citroensap
- scheutje water
- peper en zout

Bereiding:
Kook de pasta gaar in gezouten water. Doe er eveneens de wortelschijfjes bij. Giet de pasta en wortel af en laat uitlekken. Doe er vervolgens de rauwe courgetti bij. Meng alles onder elkaar en hou warm onder een deksel. Was de groenten en snij ze in blokjes of schijfjes. Snipper de ui fijn en stoof deze aan in de olie. Voeg de look toe, de paprika en de aubergine en laat garen. Wanneer deze bijna gaar zijn doe je er de champignons en de courgette bij. Laat sudderen op een laag vuurtje en kruid af met paprikapoeder, peper en zout. Maak intussen de pesto: mix hiervoor alle ingrediënten in de blender en kruid goed af. Proef en voeg naar smaak nog wat zout of limoensap toe.  Meng de pesto en de groenten onder de pasta en de courgetti, serveer met een blaadje basilicum en enkele zonnebloemzaadjes.

Smakelijk!

#TGFB

 

Faux couscous met Mediterrane groenten

Faux couscous met Mediterrane groenten